Απίστευτα καλοκαιρινά κοκτέιλ

Σας παρουσιάζουμε μερικά από τα πιο ωραία και δροσιστικά κοκτέιλ που έχουμε γευτεί πιστεύοντας πως αν και εσείς τα δοκιμάσετε να γουστάρετε ακόμα πιο πολύ το καλοκαίρι  και τις όμορφες στιγμές που ζείτε μέσα σε αυτό..






Tα συνηθισμένα


MOJITO
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
“ 1,5 μέρος λευκό ρούμι
” 1 κουταλιά της σούπας μαύρη ζάχαρη
“Φέτες από λάιμ
”Σόδα / Φύλλα μέντας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάλτε σε ψηλό ποτήρι 3, 4 φύλλα μέντας, 2, 3 φέτες λάιμ και τη ζάχαρη και ανακατέψτε τα. Βάζετε το ρούμι μαζί με πάγο μέσα στο σέικερ και τα χτυπάτε. Στραγγίζετε το ρούμι στο ποτήρι με τη μέντα και συμπληρώνετε με σόδα. Παραλλαγές: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη σόδα με χυμό από μάνγκο ή μήλο και το ρούμι με βότκα ή αφρώδες κρασί.


                                                             
CAIPIRINHA
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
“ 1 λάιμ
” 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
“ 2 μέρη Caipirinha
” 1/2 φλιτζάνι θρυμματισμένο πάγο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλύντε καλά το λάιμ και στεγνώστε το. Κόψτε το σε 8 μέρη. Βάλτε τα κομμάτια μαζί με τη ζάχαρη μέσα σε ένα σέικερ και πατήστε τα με την κυρτή πλευρά ενός κουταλιού να λιώσουν, όχι όμως τόσο που να βγει η πικρίλα από τη φλούδα του λάιμ. Μεταφέρετε τα λάιμ στα ποτήρια σερβιρίσματος και στο ίδιο σέικερ βάλτε την CachaŒa μαζί με μπόλικο πάγο και χτυπήστε την καλά. Σερβίρετε την Caipirinha σε μεγάλα ποτήρια για κοκτέιλ, μαζί με τα θρυμματισμένα παγάκια και τα λάιμ. Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το λάιμ με άλλα φρούτα, όπως ανανά, ροδάκινο, φρούτα του πάθους, σύκα, τα οποία θα τα επεξεργαστούμε όπως και το λάιμ.


FROZEN PINA COLADA
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
“ 1 μέρος λευκό ρούμι Bacardi Island Breeze Coconut
” 1 μέρος Battida de Coco
“ 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι ή παγωτό βανίλια
” 1 μέρος χυμό ανανά
“ 12 παγάκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε όλα μαζί τα υλικά στο μίξερ μέχρι να πάρουν υφή γρανίτας. Σερβίρουμε το κοκτέιλ σε παγωμένο ψηλό ποτήρι για κοκτέιλ.








KIR ROYAL
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
“ 9 μέρη σαμπάνια
” 1 μέρος Creme de cassis
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ρίχνουμε την Creme de cassis μέσα σε ένα ποτήρι σαμπάνιας ή ένα κολονάτο ποτήρι για λευκό κρασί. Προσθέτουμε τη σαμπάνια και αναδεύουμε απαλά με το κουταλάκι του μπαρ.














COSMOPOLITAN
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
“ 2 μέρη βότκα (κατά προτίμηση με γεύση κίτρου)
” 1/2 μέρος Triple Sec
“ 1/2 μέρος χυμό από λάιμ
” 1/2 μέρος χυμό κράνμπερυ
“ Φέτες από λάιμ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε όλα τα υλικά μέσα σε σέικερ με μπόλικο πάγο. Χτυπάμε καλά και στραγγίζουμε το κοκτέιλ μέσα σε ποτήρι για κοκτέιλ. Γαρνίρουμε με φέτες από λάιμ.











FROZEN MARGARITA
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
“ 2 μέρη τεκίλα
” 2 μέρη χυμό λάιμ
“ 1 μέρος Triple Sec
” 1 φλιτζάνι με παγάκια
“ Αλάτι
” Φέτες από λάιμ για το γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Περνάτε μια φέτα από λάιμ στα χείλη του ποτηριού και κατόπιν το βυθίζετε μέσα σε αλάτι. Βάζετε την τεκίλα, το λάιμ, το Triple sec και τα παγάκια στο μίξερ και τα χτυπάτε καλά να σπάσουν και το κοκτέιλ να πάρει τη μορφή γρανίτας. Σερβίρετε στο κλασικό ποτήρι της Μαργαρίτας, με μια φέτα από λάιμ.




Τα ασυνήθιστα



ΤΟ DAIQUIRI ΤΟΥ ΧΕΜΙΝΓΟΥΕΙ
(Ο μεγάλος συγγραφέας ήταν μεγάλο ποτήρι)
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
60 γρ λευκό ρούμι
20 γρ χυμό λάιμ
15 γρ χυμό γρέιπφρουτ
14 γρ λικέρ maraschino
Μια στρογγυλή φέτα λάιμ για γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Χτυπάμε όλα τα υλικά σε σέικερ με πάγο. Στραγγίζουμε και σερβίρουμε σε παγωμένο, κουπάτο ποτήρι. Γαρνίρουμε με την φέτα από λάιμ.



SIESTA
(Ένα κοκτέιλ για τη μεσημεριανή σιέστα-ξεκούραση, εννοεί ο ποιητής, και απευθύνεται μάλλον στην εποχή του 20! Καλά, εμείς θα το πίνουμε μετά την παραλία)
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
60 γρ τεκίλα
20 γρ Campari
15 γρ χυμό λάιμ
15 γρ χυμό γκρέιπφρουτ
Μπαστουνάκι γρέιπφρουτ για γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Χτυπάμε όλα τα υλικά σε σέικερ με πάγο. Στραγγίζουμε και σερβίρουμε σε παγωμένο, κουπάτο ποτήρι. Γαρνίρουμε με το μπαστουνάκι από γκρέιπφρουτ.



JOURNALIST
(Journalist=δημοσιογράφος. Οι δημοσιογράφοι ανεξαρτήτως εποχής και εποχών, πίνουν πολύ)
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
20 γρ τζιν
8 γρ ξηρό vermouth
8 γρ γλυκό vermouth
8 γρ πορτοκαλί Curaçao
8 γρ χυμό λεμόνι
5 σταγόνες ρούμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Ανακινούμε καλά σε σέικερ με πάγο. Στραγγίζουμε και σερβίρουμε σε παγωμένο, κουπάτο ποτήρι.





NEGRONI
(Ωραίο σκουρόχρωμο κοκτέιλ)
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
35 γρ τζιν
35 γρ Campari
35 γρ γλυκό vermouth
Μπαστουνάκι πορτοκαλιού για γαρνιτούρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με λίγο πάγο. Στραγγίζουμε μέσα σε ποτήρι γεμάτο με παγάκια. Γαρνίρουμε με το μπαστουνάκι από πορτοκάλι.






ΤΖΕΣΣΙΚΑ
(Όνομα ταυτισμένο της γοητείας-”Κοίτα με στα μάτια και κάνε ότι σου πω”)
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
60 γρ πόρτο
30 γρ κονιάκ
15 γρ πορτοκαλί Curaçao
15 γρ χυμό λεμόνι
Μπαστουνάκι πορτοκαλιού για γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Ανακινούμε όλα τα υλικά σε σέικερ με πάγο. Στραγγίζουμε και σερβίρουμε σε ποτήρι για ουίσκι γεμάτο με πάγο. Γαρνίρουμε με το μπαστουνάκι πορτοκαλιού.




TEΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΞΗ
(Κοκτεϊλάκι για το φινάλε ή/και λίγο πριν την αποτοξίνωση)
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
20 γρ. τζιν
20 γρ λικέρ maraschino
20 γρ πράσινο λικέρ Chartreuse
20 γρ χυμό από λάιμ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Ανακινούμε καλά σε σέικερ με πάγο. Στραγγίζουμε και σερβίρουμε.




Ενημερωθείτε μέσω facebook πατώντας εδώ. ή απλά κάντε ένα like!

Εγγραφείτε στο iNpageNews Newsletter

Πηγή:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...