Μάχη σώμα με σώμα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Μάχη σώμα με σώμα για τον πρωθυπουργικό θώκο δίνουν ο Αντώνης Σαμαράς για την Νέα Δημοκρατία και ο Αλέξης Τσίπρας για τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τις νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύει σήμερα ο Κυριακάτικος Τύπος.
Από τις τρεις δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται, η Νέα Δημοκρατία έχει προβάδισμα σε αυτή της MRB, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται πρώτη δύναμη και προηγείται στις μετρήσεις της Metron Analysis και Pulic Issue.

Την ίδια ώρα, πτώση στα ποσοστά τους σημειώνουν Ανεξάρτητοι Έλληνες, ΚΚΕ, Χρυσή Αυγή και Οικολόγοι Πράσινοι.

ΜRB: Πρώτη η Νέα Δημοκρατία

Με βάση τη δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό της εφημερίδας «Real News» η Νέα Δημοκρατία κερδίζει 20,1%. Στη δεύτερη θέση έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 19,6% και στην τρίτη το ΠΑΣΟΚ με 11,9%. Ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7%, η Δημοκρατική Αριστερά με 5,7%, το ΚΚΕ με 4,9% και η Χρυσή Αυγή με 4,8%.

Εκτός Βουλής μένουν Δημιουργία Ξανά με 1,6%, Δημοκρατική Συμμαχία με 1,4% και ΛΑΟΣ με 1,1%. «Άλλο κόμμα» απάντησε ποσοστό 1,1% των ερωτηθέντων, ενώ στο 17,6% εκτιμάται η αδιευκρίνιστη ψήφος.

Public Issue: Προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ

Αντίθετη είναι η κατάσταση στη δημοσκόπηση της Public Issue για την Καθημερινή της Κυριακής, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται πρώτος στην πρόθεση ψήφου με 0,9 μονάδες, λαμβάνοντας 20,8% έναντι 19,7% της ΝΔ. Το ΠΑΣΟΚ σε αυτή τη δημοσκόπηση φαίνεται ενισχυμένο στο 14,4% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έρχονται τέταρτοι με 6,5%. Η Δημοκρατική Αριστερά συγκεντρώνει το 5,2%, το ΚΚΕ 4,8%, η Χρυσή Αυγή 4%, η Δημιουργία Ξανά 2,3% και το ΛΑΟΣ 1,5%.

Στην ίδια δημοσκόπηση όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να έχει μεγαλύτερη εκλογική επιρροή καθώς συγκεντρώνει το 28% έναντι 24% της ΝΔ και 15% του ΠΑΣΟΚ. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες φτάνουν στο 8%, η ΔΗΜΑΡ στο 7% και το ΚΚΕ υποχωρεί στο 5% όπως και η Χρυσή Αυγή που πέφτει στο 4,5%. Το ενδιαφέρον είναι ότι σε αυτή τη δημοσκόπηση φαίνεται να μπαίνει στη Βουλή η Δημιουργία Ξανά.

Πρώτος  ο ΣΥΡΙΖΑ και για την Metron Analysis

Πρώτος έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ και στη δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Protagon.gr. Σύμφωνα με τη μέτρηση αυτή, ο συνασπισμός κομμάτων του Αλέξη Τσίπρα με 20,8% έναντι 19,7% της Νέας Δημοκρατίας. Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται και εδώ τρίτο κόμμα με 14,4% ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συγκεντρώνουν 6,5%. Σε πτώση βρίσκεται το ΚΚΕ (4,8%) και η Χρυσή Αυγή με 4%, ενώ διατηρεί τις δυνάμεις της η ΔΗΜΑΡ με 5,2%. Στη δημοσκόπηση το 9% δηλώνουν αναποφάσιστοι ενώ 1% είναι το Άκυρο/Λευκό και 2,5% το «Δεν Απαντώ».

Πηγή: protothema.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...