Η Χρυσή Αυγή υπέρ δραχμής και ναρκοπεδίων

Μετά το εντυπωσιακό εκλογικό αποτέλεσμα της (6,97% με 21 βουλευτές), η Χρυσή Αυγή βγαίνει στο φως και ο κόσμος μέσω των ΜΜΕ αρχίζει να γνωρίζει τα μέλη της, ειδικά κάποιους από τους εκλεγμένους βουλευτές, και κυρίως τις θέσεις της.

Οι νεοεκλεγέντες Ηλίας Κασιδιάρης και Ηλίας Παναγιώταρος, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, είπαν ότι δεν μετανιώνουν για τη στάση τους έναντι των δημοσιογράφων, τους οποίους κατηγορούν για σπίλωση και μεροληψία εναντίον τους.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κασιδιάρης ανέφερε ότι “ενδιαφερόμαστε για τη φυσική κατάσταση των εκπροσώπων του Τύπου”, προσθέτοντας -με τη δική του αίσθηση του χιούμορ- ότι θα τους πουν να κάνουν και κάμψεις την επόμενη φορά.

Ο ίδιος είπε ότι εδώ και 20 χρόνια ουδέποτε τα ΜΜΕ κάλυψαν τη δράση τους και κατηγόρησε δημοσιογράφους για λασπολόγηση, αναφερόμενος ειδικά στην καταγγελία για ροζ ξενοδοχείο που φέρεται να διαθέτει ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος.

Όπως είπε, “τα ΜΜΕ το έκαναν Ευαγγέλιο, παρότι δεν ισχύει” και πρόσθεσε ότι τώρα η υπόθεση βρίσκεται στη Δικαιοσύνη, ώστε να αποδοθούν ευθύνες.

Στο ερώτημα “ποια η άποψη σας για τον Χίτλερ” απάντησαν ότι είναι ένα ιστορικό πρόσωπο που θα κριθεί εν καιρώ από την Ιστορία.


Τόνισαν, επίσης, ότι οι έλληνες εθνικιστές -όπως είναι οι ίδιοι κατά την άποψη τους- πολέμησαν τους Γερμανούς στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Απαντώντας για το ναζιστικό χαιρετισμό που τα μέλη της Χρυσής Αυγής χρησιμοποιούν, κ. Κασιδιάρης διέψευσε πως είναι επίσημη κίνηση και ανέφερε: “Δεν χαιρετούμε φασιστικά, δεν ξέρω τι κάνει ο καθένας στην προσωπική του ζωή”.

Τόνισε, πάντως, ότι “και ο Μεταξάς χαιρετούσε ναζιστικά αλλά πολέμησε τους φασίστες”, ενώ συμπλήρωσε ότι δεν τον ενοχλεί ο ναζιστικός χαιρετισμός, αλλά το αν κάποιος κλέβει δημόσιο χρήμα.

Ερωτηθείς για τις θέσεις του κόμματος ως προς την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, ο κ. Κασιδιάρης ανέφερε ότι “αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να φύγουμε από την ΕΕ”, ενώ πρόσθεσε πως η Χρυσή Αυγή είχε προειδοποιήσει πως “θα μας κατέστρεφε η είσοδος στο ευρώ”. Ανέφερε, επίσης, ότι είναι υπέρ της μακροπρόθεσμης επιστροφής στη δραχμή.


Όσον αφορά στο ζήτημα των ναρκωτικών, ανέφερε ότι οι ασθενείς πρέπει να αντιμετωπίζονται ως ασθενείς, ενώ για τους εμπόρους η Χρυσή Αυγή αξιώνει τη θανατική ποινή.

Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής είπαν ότι το κόμμα δεν θα πάρει χρήματα από την κρατική χρηματοδότηση προς ίδιον όφελος, αλλά θα τα διαθέσει για κοινωφελές έργο, μεταξύ άλλων θα διοργανώνουν συσσίτια για Έλληνες αποκλειστικά.

Καλούν δε τους Έλληνες που έχουν πρόβλημα -είναι άνεργοι, φτωχοί κ.λπ- να επικοινωνούν με τη Χρυσή Αυγή, προκειμένου να σιτίζονται στα γραφεία του κόμματος.

Σημειώνεται ότι σε συνέντευξή του στον Alpha, το βράδυ της Τετάρτης, ο κ. Κασιδιάρης επανέλαβε την πρόταση για ειδικές μονάδες του στρατού που θα αναλάβουν τη φύλαξη των συνόρων και για ναρκοπέδια στα σύνορα.

Πηγή: www.nooz.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...